Grevindens mad

Mad i børnehøjde
Brød & Kager

Fastelavnsboller

februar 19, 2017

Der findes en masse forskellige opskrifter på fastelavnsboller. Med creme, syltetøj, remonce, flødeskum osv. Når vi holder fastelavnsfest i børnehaven, så vælger jeg at lave en helt alm kardemomme bolle. De smager fantastisk, og børnene er vilde med dem.

Ingredienser til ca. 15 stk.

  • 3 1/2 dl sødmælk
  • 50 g gær
  • 50 g smør
  • 7-8 dl hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • æg eller mælk til at pensle med

Fremgangsmåde:

Lun mælken i en gryde, kom smør ned i mælken og lad det smelte, tilsæt derefter gær, og rør det ud.

Tilsæt alle de tørre ingredienser og ældst dejen, til den er blød og smidig. Tilsæt evt. lidt ekstra mel.

Lad dejen hvile overdækket i ca. 30 min.

Form herefter 15 boller, og sæt dem på en bageplade, lad dem efterhæve i 30 min. Pensel med sammenpisket æg eller mælk og bag bollerne til de er gyldne i 13-15 min ved 200 grader.

Pynt med glasur, krymmel, nødder, m&m’s eller hva du lige har i skabene

Rigtig god fastelavnsfest

💜Heidi

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.