Grevindens mad

Mad i børnehøjde
Opskrifter

Gulerodssuppe med sort sesam og ingefær

februar 13, 2017

Skøn suppe til en kold vinterdag

Opskriften er til 4 Pers.

  • 1 løg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 500 g skrællede gulerødder ( hvis det er øko laver jeg det med skræl)
  • 150 g kartofler ( øko gerne med skræl)
  • 1 l vand
  • 1 hønsebouillion terning
  • 1 tsk salt
  • 2 dl kokosmælk
  • sorte eller hvide sesam

Fremgangsmåde:

Skræl, pil og hak løg og hvidløg. Riv ingefær eller hak den fint. Rist det hele i en gryde sammen med olien.

Skræl og skær gulerødder og kartofler i mindre stykker og kom dem ned i gryden. Svits et par min. Tilsæt vand og bouillon og bring suppen i kog, lad den nu simre ved svag varme indtil grøntsagerne er møre. Ca 30 min.

Blend suppen med en stavblender og tilsæt 1 dl kokosmælk og salt.

Server suppen varm med det sidste koksosmælk ved sinden af, som man selv kan dekorere suppen med og sesam til at drysse over.

Nyd herligheden med et lækkert flutes – køb et færdigt flutes til de dag det skal gå hurtigt

Bon appetit

💜 Heidi

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.