Grevindens mad

Mad i børnehøjde
Opskrifter

Øllebrød en overset klassiker

februar 11, 2017

 

En gang kunne jeg ikke lide øllebrød, men den tid er heldigvis forbi. Vi skal ikke snakke om, hva det ligner for det smager 1000 gange bedre end det ser ud.

Her har jeg valgt at servere det med æblegrød, flødeskum og kanel ristede kerner

Opskriften er til 4 Pers.

Til øllebrød skal du bruge:

15 skiver mørkt rugbrød uden kerner

ca 1 l vand ( det skal dække rugbrødet)

Saften fra en appelsin

2 spsk sukker

1/2 mørk øl

Rugbrøddet brækkes i mindre stykker og alle ingredienserne blandes og hældes over rugbrødet. Lad det trække min 15 min. Når jeg laver det til børnene i børnehaven så sætter jeg det over og trække dagen før. Kom det hele i en gryde og kog det sammen til en ensartet grød. Tilsæt evt mere væske hvis den blir for tyk.

Til æblegrød skal du bruge:

3 øko æbler med skræl

En lille sjat vand så det ikke brænder fast i bunden

1 spsk sukker

1/2 tsk vaniliesukker

Æblet skæres i mindre stykker og kommes i gryden med vand, sukker og vanilie sukker. Koges til grød.

Hvis det skal være ekstra nemt så køb en færdig æblegrød.

Til flødeskum skal du bruge:

2 1/2 del fløde

Piske piske piske og voila flødeskum.

Til kanel kerner skal du bruge:

1 dl solsikkekerner

Et drys kanel

Lidt olie

Bland alle ingredienserne og sæt dem på en bageplade med bagepapir og vi dem ca. 7 min ved 200 grader.

Lav evt en stor portions og opbevar dem i et lufttæt glas.

Bon appetit og glæder mig til at høre hva jeres unger siger til denne oversete spise💜

 

 

Only registered users can comment.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.